SOFR Iași, la zi de sărbătoare

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 21, 2019

Luna lui Gerar este, în fiecare an, prilej de bucurie și de sărbătoare pentru Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, Iași. Biserica Doamnelor, cu hramul Sfinții Atanasie și Chiril, care funcționează ca paraclis al Spitalului de Pneumoftiziologie Iași, își serbează ocrotitorii spirituali. Sub oblăduirea părintelui misionar de caritate, părintele Dumitru Păduraru, membrele SOFR Iași au luat parte în mod activ la sărbătoarea Bisericii Doamnelor.

Astfel, în seara zilei de 17 ianuarie, slujba Vecerniei a adus împreună doamnele și credincioșii prezenți. Pe lângă buchetele de rugăciune înălțate, doamnele au îmbinat și grija pentru aproapele, pregătind o sută de pachețele pentru oaspeții prezenți în biserică.

Ziua de vineri, 18 ianuarie, a început cu Sfânta Liturghie, arcul peste timp care îmbrățișează toate generațiile. Pentru ca bucuria să fie deplină, doamnele și-au îndreptat atenția și gândul pios spre membrele trecute în veșnicie, pregătind și o slujbă de pomenire în amintirea celor care s-au ostenit în slujba frumosului și a valorilor naționale.

An de an, cu dragoste și dăruire, membrele SOFR Iași aplică povețele Sfintei Scripturi: ,,Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința”.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri