Şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Paşcani, dedicată marelui poet naţional Mihai Eminescu

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 18, 2019

După rostirea rugăciunii, părintele protoiereu Pavel Postolachi a prezentat programul şedinţei şi a făcut o introducere în atmosfera de amintire a poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naştere s-au împlinit anul acesta 169 de ani.

„Părintele Vasile Alexa de la Parohia Valea Seacă, un preot îndrăgostit de poezia eminesciană, a susţinut din memorie un referat deosebit de bine documentat, cu referiri şi exemple din opera marelui poet, aducând auditoriului prezent argumente şi exemple teologice din opera eminesciană. Discursul părintelui Alexa a fost ascultat cu mare atenţie de preoţii prezenţi şi aplaudat insistent pentru momentul prezentat. Instituţia Protopopiatului Paşcani îi aduce mulţumiri, şi pe această cale, părintelui Alexa pentru modul şi felul  prin care ţine trează conştiinţa religioasă şi literară în rândul credincioşilor pe care îi păstoreşte, dar şi în rândul preoţilor din Protopopiatul Paşcani“, ne-a transmis părintele Gigi-Daniel Ioan, secretarul Protopopiatului Paşcani.

Finalul şedinţei a fost marcat de un alt moment emoţionant susţinut de părintele Eugen Ungureanu de la Parohia „Sf. Voievozi“ - Paşcani, prin intonarea unui imn pe versurile marelui poet român.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri